100mlずつの呑み比べセットです。
プレゼントにどうぞ!
中に、小豆島の食材を使ったそれぞれのお酒に合うマスターレシピ、小豆島の観光地とMORIKUNIのオリーブ酵母酒をコラボ!
小豆島が詰まったしおりが入っています
オリーブ酵母(小豆島のオリーブの実から酵母を採取)KO18.KO15.KO23.KO7の4種の酵母を使用し、お米は、地元の酒米にこだわり、「小豆島の休耕田を酒米で緑いっぱいに!」と地元の生産者の方々にご協力をお願いしています。
・はちはち
さぬきオリーブ酵母KO23 小豆島中山千枚田産きぬひかり
・小豆島にオリーブのみのなるころ…
さぬきオリーブ酵母KO18 香川県産オオセト使用
・ながら、
さぬきオリーブ酵母KO15
小豆島産オオセト(No1)/香川県産オオセト使用(No2)
・ホシガジョウノソラ
さぬきオリーブ酵母KO7 香川県産オオセト使用
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I made a set to compare olive yeast sake
This is a 100ml drinking comparison set.
Please give it as a gift!
Inside is a master recipe using Shodoshima ingredients that goes well with each drink, and a collaboration between Shodoshima's tourist spots and MORIKUNI's olive yeast sake!
Contains a bookmark filled with Shodoshima
We use four types of olive yeast: KO18, KO15, KO23, and KO7 (yeast collected from olive fruits on Shodoshima), and we are particular about locally produced sake rice. We are asking for the cooperation of local producers.
・Hachi Hachi
Sanuki Olive Yeast KO23 Kinuhikari from Shodoshima Nakayama Senmaida
・When the olives grow on Shodoshima?
Sanuki Olive Yeast KO18 Uses Oseto from Kagawa Prefecture
·nagara,
Sanuki Olive Yeast KO15
Using Oseto from Shodoshima (No. 1) / Using Oseto from Kagawa Prefecture (No. 2)
・Hoshigajo no sora
Sanuki Olive Yeast KO7 Uses Oseto from Kagawa Prefecture
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]]>弊社の「ながら」が国産農林産品利用部門で農林水産大臣賞を受賞しました。
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The other day, on March 4th (Monday) at 2:30 pm, the awards ceremony for the Excellent Hometown Food Central Contest was held at Josui Kaikan.
Our company's ``Nagara'' won the Minister of Agriculture, Forestry and Fisheries Award in the Agriculture, Forestry and Fisheries Utilization Category.
mailbox:///C:/Users/eanas/AppData/Roaming/Thunderbird/Profiles/ga9s9m6i.default/Mail/mail13.shop-pro.jp/Inbox?number=67141&part=1.2&filename=%E6%A8%AA%E8%A1%A8R5%E3%82%B3%E3%83%B3%E3%82%AF%E3%83%BC%E3%83%AB%E5%87%BA%E5%93%81%E8%B2%A1%E6%A6%82%E8%A6%81%EF%BC%88%E6%9C%80%E6%96%B0%E7%89%88%EF%BC%89.pdf&type=application/pdf
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]]>小さな酒蔵の酒質の向上は勿論の事、若手の育成にも注力いただき、蔵スッタフも機械があるわけでもない小さい蔵で、金子杜氏のご指導の下、手抜きすることなく一生懸命酒つくりに取り組んでおりました。
3日には、若手女性蔵人2名を連れて、地元の酒屋さんのお声掛けで、地元小豆島の方々にもっと小豆島酒造のお酒を知って頂こうと、日本酒の会に参加して下さり、小豆島酒造の為に心から一生懸命になって頂いてる姿には、本当に感謝しかありません。
毎年の事ですが、おやっさんが帰られると蔵がシーンとしていてしばらくは、スッタッフ皆寂しがります。
蔵スッタフたちはまだまだ仕込作業が続きます。金子杜氏の教えを守って、怪我をすることなく今年の仕込みを終わらせたいと思います。
この日は、里奈子ちゃんがお休みで、フルメンバーではないのですが、おばあちゃんも加わってお見送り
おやっさーん
来年も絶対に来ていただいて、おやっさんが常におっしゃられている、「小さな蔵の大きな夢」を皆で実現しましょう!!
スタッフ全員待っています
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On March 5th, the brewery was closed and Kaneko returned to Shiga.
In addition to improving the quality of sake in a small sake brewery, he also focused on nurturing young staff, and under the guidance of Toji Kaneko, in a small brewery with no staff or machinery, he worked hard to make sake without cutting corners. I was working on it.
On the 3rd, I brought along two young female brewers and, at the request of a local liquor store, participated in a sake meeting to let the people of Shodoshima know more about the sake of Shodoshima Sake Brewery. ,kaneko toji, I am truly grateful for all the hard work you are doing for Shodoshima Sake Brewery.
It happens every year, but when the chief brewer Kaneko returns home, the brewery becomes a scene, and all the staff miss him for a while.
The brewery staff is still working on the preparation. I would like to follow Toji Kaneko's teachings and finish this year's preparation without getting injured.
On this day, Rinako-chan is absent, so she is not a full member.
Kaneko toji Brewer
Please come again next year, and let's all make the "big dream of a small brewery" come true, as the old man always says!
All staff are waiting
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2月20日に日本商工会議所の全国観光お土産品連盟共催の2023年度全国推奨観光お土産品審査会の表彰式がございました。
ちょうど仕込の最盛期にて出席は出来ませんでしたが、グローバル部門にて「小豆島にオリーブの実のなるころ…」が、中国大使館賞を頂きました。
小豆島の酵母、地元香川の坂間にこだわったお酒が、続いて賞を頂いたことは本当に喜ばしく地元小豆島に感謝いたします。
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On February 20th, the Chinese Embassy won the award in the global category at the 2023 National Recommended Tourism Souvenir Review Committee co-sponsored by the Japan Chamber of Commerce and Industry and the National Tourism Souvenir Federation. I received an award.
We are really happy that our sake, made with yeast from Shodoshima and local Sakama from Kagawa, has received this award, and we would like to express our gratitude to our hometown of Shodoshima
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フォレスト酒蔵MORIKUNIギャラリーから、ちょっと贅沢なメニューのお知らせです。
酒蔵のカフェで、もっとゆっくりと島の地酒を楽しんでいただきたいと、蔵で一番人気のランチ「杜氏のまかない飯」をちょっと贅沢に「はれご膳」3,500円のランチをお雛祭りに合わせまして、平日限定(要予約)をメニューに加えさせていただく事に致しました。
・一の膳は、お酒を楽しんでいただくおつまみのお膳
島の地酒!森生貯蔵酒の桝酒とお楽しみ頂きます。
・二の膳は、やはり外せないのが、おばあちゃんの具だくさんの粕汁
寒霞渓地区の藤本さんの作ったこしひかりのごはんと、島の佃煮、お酒に合う小鉢、小豆島のオリーブのお茶のお膳。
・三の膳は、酒米オオセトの米粉を使った最中に、人気の酒粕あんこと酒粕ジェラートを挟んでお召し上がりいただきます。 デザートのお膳
と、ゆっくりと島の酒蔵でお酒を楽しんでいただけるランチをご用意させて頂きました。
是非、島の酒蔵カフェでゆったりと地酒をお楽しみください。
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We are announcing a slightly luxurious menu from Forest Sake Brewery MORIKUNI Gallery.
At the brewery's cafe, we want you to enjoy the island's local sake more slowly, so we offer a slightly more luxurious version of the brewery's most popular lunch, ``Toji's Meal Meal.'' In conjunction with the festival, we have decided to add a weekday-only menu (reservation required).
・The first meal is a set of snacks to enjoy with alcohol.
Local island sake! Enjoy it with sake from Morinamachozo
・For the second meal, you can't miss it: Grandma's lees soup with lots of ingredients
Koshihikari rice made by Mr. Fujimoto from the Kankakei area, tsukudani from the island, a small side dish that goes well with alcohol, and a tea set with olives from Shodoshima.
・The third meal is made with rice flour from Ooseto sake rice, and is served with the popular sake lees red bean paste and sake lees gelato. Dessert meal
We have prepared a lunch where you can relax and enjoy a drink at a sake brewery on the island.
Please come and relax and enjoy local sake at the island's sake brewery cafe.
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小豆島酒造では、今期も農水省のLFP事業に採択していただき、新たなオリーブ酵母(KO7)の試験醸造を経て、白ワインのような「ホシガジョウノソラ」を商品化し、2月26日にマドリードの日本酒イベントにて、新商品の評価会と商談会に参加させて頂きました。
「ホシガジョウノソラ」は、アルコール度数は、14.0と低めで呑みやすいのですが、熟したバナナのような香りと、お米の味わいのしっかりとした純米酒に仕上がりました。
金子杜氏曰く、「これは、日本酒のシャルドネや!!」
酸のバランスが良く、まさに食中酒
折角KO18・KO23・KO15・KO7の4菌種が揃いましたので、オリーブ酵母酒吞み比べセットも作りました。
4種全て味わいが違いますので、ぜひそれぞれのお食事に合わせて,お試しいただきたい
今回2月26日にマドリードの会場では、日本酒造組合中央会のイベントがあり、日本酒の呑み方や専門的な説明、ワインと日本酒の違いなど、現地のソムリエやシェフが、熱心に講義を受けられておりました。また、実際に鯖の酢漬けや、ウニのパテ、あん肝のお料理と合わせて、ワインとの違いを実際に体感もさせて頂きました。日本酒は、見事に生臭さや嫌なものを口の中で中和させて、さらっと流してしまう!感動しました素晴らしい!!
遠く異国の地で、日本酒の様々な説明をされながら、世界に広めて頂いている方々には、本当に感謝です。今回、実際に鯖の酢漬けを食べてみて、ワインと日本酒を合わせることで、その違いを知ることが出来ました。日本酒は素晴らしい!!
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Shodoshima Sake Brewery was selected for the LFP project by the Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries again this season, and after test brewing a new olive yeast (KO7), they commercialized the white wine-like "Hoshigajounosora" and released it in Madrid on February 26th. At the Japanese sake event, I participated in a new product evaluation session and a business meeting.
``Hoshigajounosora'' has a low alcohol content of 14.0, making it easy to drink, but it is a junmai sake with a ripe banana-like aroma and a strong rice flavor.
According to the chief brewer Kaneko, “This is the Chardonnay of Japanese sake!!”
It has a good balance of acid and is perfect for drinking with food
Since we have acquired 4 types of bacteria, KO18, KO23, KO15, and KO7, we have also created an olive yeast sake comparison set.
All four types have different tastes, so please try them according to each meal
This time, on February 26th, there was an event held by the Japan Sake Makers Association at a venue in Madrid, where local sommeliers and chefs enthusiastically gave lectures on how to drink sake, professional explanations, and the difference between wine and sake. It was.
We also had the opportunity to experience the difference between wine and wine by pairing it with pickled mackerel, sea urchin pate, and monk liver dishes.
Sake perfectly neutralizes fishy and unpleasant smells in your mouth and washes them away easily!
I was impressed Amazing! !
I am truly grateful to the people who are spreading the word around the world by explaining various aspects of Japanese sake in faraway countries.
This time, I actually tried pickled mackerel and learned the difference by pairing it with wine and sake.
Sake is amazing! !
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今回は、「びびび。」本醸造
びびび。」本醸造は、さっぱりとしたお酒ですが、しっかりと旨みがのったお酒ですので、鯛や鰆の白身魚にも、脂ののった穴子の白焼きにも相性ピッタリです。
口あたりも軽く、後口がスッキリとしたお酒です。
冷やでも、お燗して召し上がっていただいても美味しいお酒です。
びびび。のラベルは、海にさす日差しを表してます。
「びびび。」は、今年もワイングラスでおいしい日本酒アワード2024で、金賞を頂きました
【蔵スタッフより一言】
びびび。は、青い梨のような香りで後味がスッキリしているので、カルパッチョなどが合いそうです。
合う料理:寿司、刺身、鰆、穴子の白焼きなど
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We sent alcohol to Montreal, Canada
This time, “Bibibi.” Honjozo!!
Bibibi. ” Honjozo is a refreshing sake, but it is a sake with a strong flavor, so it goes perfectly with white fish such as sea bream and mackerel, and fatty conger eel.
This sake is light on the palate and has a refreshing aftertaste.
It is a delicious drink that can be enjoyed either cold or warmed.
Bibibi. The label represents sunlight shining on the sea.
“Bibibi.” won the gold award at the Delicious Sake in Wine Glass Awards 2024 again this year
[A word from the brewery staff]
Bibibi. has a green pear-like aroma and a refreshing aftertaste, so it would go well with carpaccio etc.
Pairing dishes: sushi, sashimi, mackerel, grilled conger eel, etc.
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]]>農林水産大臣賞受賞 「ながら、」
2月14日に「令和5年度優良ふるさと食品中央コンクール」の受賞発表があり、小豆島酒造のオリーブ酵母酒「ながら、」純米大吟醸酒が、国産農林産品利用部門で、農林水産大臣賞を受賞致しました。
優良ふるさと食品中央コンクールとは、
全国各地で生産されている地域色豊かな「ふるさと食品」の中で、製造・加工に関する新技術等による品質の向上及び地域で生産される農林水産物の加工利用の面で特に優れた成果をあげた食品に対して、農林水産大臣賞、農林水産省大臣官房長賞及び一般財団法人食品産業センター会長賞を授与するものです。
https://www.shokusan.or.jp/furusato/
純米大吟醸「ながら、」とは、
お米は、香川県産オオセトを使用、酵母は小豆島のオリーブの実から採取しましたさぬきオリーブ酵母KO15を使用、「酒母四段製法」という珍しい製法で、味の広がりの多い食中酒向きの上品な香りがあり柔らかい口当たりとしっかりとした旨味を持った純米大吟醸に仕上げました。
この商品は、令和4年度香川県地域食品産業連携プロジェクト(LFP)推進事業 により開発、地域の生産者様に応援出来る仕組みのお酒です。
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2020 Excellent Hometown Food Central Competition
Minister of Agriculture, Forestry and Fisheries Award for ``Nagara''
On February 14th, the winners of the ``Reiwa 5th Excellent Hometown Food Central Competition'' were announced, and Shodoshima Sake Brewery's olive yeast sake ``Nagara'' Junmai Daiginjo won the Minister of Agriculture, Forestry and Fisheries Award in the domestic agricultural and forestry products utilization category. was awarded.
What is the Excellent Hometown Food Central Competition?
Among the regionally unique "hometown foods" produced all over the country, we have achieved particularly excellent results in improving quality through new manufacturing and processing technologies, and in processing and utilizing locally produced agricultural, forestry, and fishery products. The Minister of Agriculture, Forestry and Fisheries Award, the Minister of Agriculture, Forestry and Fisheries Chief Cabinet Secretary's Award, and the Food Industry Center Chairman's Award will be awarded to food that has
https://www.shokusan.or.jp/furusato/
What is Junmai Daiginjo “Nagara”?
For the rice, we use Ooseto from Kagawa Prefecture, and for the yeast, we use Sanuki Olive Yeast KO15, which is collected from olives on Shodoshima Island.The rice is made using a rare manufacturing method called the ``shubo four-stage method'', and is a sake with a wide range of flavors that is suitable for use with meals. This Junmai Daiginjo has an elegant aroma, soft texture, and strong flavor.
This product was developed as part of the Kagawa Prefecture Local Food Industry Collaboration Project (LFP) promotion project in 2020, and is an alcoholic beverage designed to support local producers.
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]]>お酒を、イギリスとオランダにそれぞれ贈ります。
今回イギリスへは、利き酒セットを初めて送ります。
😁「ふわふわ。」「ふふふ。」「うとうと。」「びびび。」と瀬戸内海をイメージした可愛らしい呑み比べセットです。
小豆島の木箱職人さんが手作りした木箱に入ってお届けいたします😘
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We will send sake to England and the Netherlands.
This time, I will be sending a sake tasting set to England for the first time.
😁This is a cute drinking comparison set with images of the Seto Inland Sea, such as "Fuwafuwa." "Fufufu." "Utouto." "Bibibi."
Delivered in a wooden box handmade by a wooden box craftsman from Shodoshima.
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#可愛らしい呑み比べセット
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フランス パリでのお酒のお問い合わせは、KIOKOまで、お願い致します。
https://www.facebook.com/Magasin.KIOKO.Alimentation.Japonaise
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We will send sake to France.
We are sending out this year's new sake, including Shodoshima's olive yeast sake ``Nagara''"Fuwafuwa"
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MORIKUNIの蔵では、助っ人さんにも手伝って頂き、蔵スタッフ総動員で「小豆島にオリーブの花の咲くころ・・・」を搾りの作業をました。蔵中にオリーブ酵母のフルーツのような香りがしています。
毎年人気の300本限定で袋絞りをしますオリがらみのフルーティなオリーブ酵母酒です。瓶詰めチェックが終わりましたら、ご案内させて頂きます。
Today is Setsubun
At MORIKUNI's warehouse, a helper also wore it.
The entire brewery staff mobilized to squeeze the ``olive flowers blooming on Shodoshima...''.
There is a fruity scent of olive yeast in the brewery.
his is a popular fruity olive yeast sake that is squeezed into bags in a limited edition of 300 bottles every year. We will notify you once the bottling check is complete.
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岡山の嘉美心酒造さんと初コラボ参加致します!
当日は、美味しいおでんやお弁当、スィーツ…日本酒に合わせていろいろな美味しいおつまみ?もございます。
小豆島酒造?MORIKUNIからは、今年の一押し商品をいち早くお客様にとの新で頂けるように、小豆島のオリーブの実から酵母を採取いたしましたオリーブ酵母酒をはじめ、スタッフお勧めの新酒を色々ご用意させて頂く予定です
音楽と美味しい地酒、美味しいお食事を楽しみ下さい。
クルーズ船で、お待ち致しております。
お問い合わせは、こちらまで!!
国際両備フェリー
Cruise comparing sake only
We will be participating in our first collaboration with Kamishin Sake Brewery in Okayama!
On the day of the event, we will have delicious oden, bento boxes, sweets...all kinds of delicious snacks to go with the sake? There are also.
Shodoshima Sake Brewery Co., Ltd. MORIKUNI offers a variety of new sake recommended by our staff, including olive yeast sake made from olives harvested from Shodoshima so that our customers can enjoy this year's most popular products as soon as possible. We are planning to prepare it
Enjoy music, delicious local sake, and delicious food.
We look forward to seeing you on the cruise ship.
For further information, please contact us! !
International Ryobi Ferry
(ticket sales)
https://t.livepocket.jp/e/krfo_ec_240211
(notice)
https://ryobi-shodoshima.jp/news/news_3528/
(チケット販売)
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(お知らせ)
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